Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Algemeen – Geraardsbergen: Open Monumentendag 2020

13 september 2020

Op 13 september vindt de 32ste editie van Open Monumentendag plaats. Vanaf vandaag kan iedereen op www.openmonumentendag.be in het programma duiken. Momenteel zijn er 159 activiteiten te beleven in 138 monumenten in Vlaanderen. Wie een blik op het programma werpt, merkt als snel dat behalve fysieke activiteiten zoals wandelingen en fietstochten ook digitale belevingen deel uitmaken van Open Monumentendag 2020. Helemaal coronaproof dus!

Naar aanleiding van Open Monumentendag wordt in Geraardsbergen een nieuwe erfgoedwandeling doorheen de gehele stad gelanceerd, in wel vijf varianten. Zowel de flinke stappers als de rustige kuieraars komen ruim aan hun trekken. Een kleine wandelbrochure geeft je tekst en uitleg (af te halen in het toeristisch infokantoor).

Je staat stil op plekken waar je anders vlug vlug aan voorbij snelt. Naast de klassieke monumenten nemen we je mee door straten en steegjes op zoek naar fraaie gevels. Onverwacht ontdek je bijzondere details boven winkelpuien. Of vind je in het park een restje van de oude stadsomwalling. Waarschijnlijk wist je niet dat Geraardsbergen zo rijk is aan intrigerende gebouwen.
Tijdens de wandeling kom je langs cafeetjes en terrasjes waar je honger en dorst kan overwinnen. Vergeet zeker niet van een mattentaartje te smullen, en waarom niet op de Oudenberg, na je dappere beklimming van de Muur. Terug op de Markt straalt Manneken Pis je tegemoet.

Voor info kan je terecht bij:
Visit Geraardsbergen, Markt, 9500 Geraardsbergen
http://www.visitgeraardsbergen.be/

Gegevens

Datum:
13 september 2020

Locatie

Geraardsbergen
België