Over ons

Home /

Over ons

Voorstelling Radio MFM (Your Favourite Music

Historiek / Ontstaan

Radio M fm  ging officieel van start in 1982, onder de naam ‘radio West’ vanuit Brakel als één van de eerste lokale radiostations in de regio. Radio Prima begon in 1979 met zijn eerste ‘piraat’uitzendingen vanuit D’Hoppe Vloesberg.

27 mei 2004 zal de geschiedenis ingaan als de grote frequentieverhuis want op 27 mei ging het nieuwe frequentieplan in voege. Na 25 jaar verlaat radio Prima Brakel en FM 105.6. Vanaf 27 mei 2004 werd de frequentie van VRO ‘Vlaamse Radio Omroep’ uit Zottegem ingenomen door radio Prima. Zottegem had opnieuw zijn eigen radiostation op FM 107.6.

De opstart van M fm was het gevolg van het einde van Maeva FM, het nakomertje van de inmiddels legendarische en nooit geëvenaarde Radio Maeva (bekend en berucht om haar radio-uitzending, begin jaren ’80) waarvan de radio toen deel van uit maakte

De makers van Maeva FM beslisten om vanaf 1 februari 2005 geen nationale programma’s meer te verdelen onder de aangesloten radiostations. De lokale radiomakers die daardoor in de kou bleven staan, besloten om het heft in eigen handen te nemen en zelf opnieuw een lokaal radioconcept uit te werken, M fm was geboren.

In 2017 beslist de minister om het radiolandschap te hervormen. Hij kent 4 nationale netwerken toe, beperkt drastisch het aantal lokale radio’s en geeft de resterende meer ademruimte. Zo kan M fm vanaf 1 januari 2018 uitbreiden van 1 naar 3 frequenties. Zo komt de Brakelse frequentie 105.6 terug in het beheer van M fm, alsook FM 107.2 in Sint-Lievens-Houtem (met een zendsite in Oosterzele).

Radio Delta uit Lierde, dat net zoals radio M fm zijn start kende in 1982, viel uit de boot en ziet zijn zendvergunning verloren gaan. Amper een dag na het bekendmaken van de nieuwe zendvergunning is er een overeenkomst tussen vzw Delta en radio M fm met goedkeuring van het VRM. Alle medewerkers van Delta kunnen hun hobby verder blijven uitoefenen en om technische redenen verhuist de Zottegemse livestudio naar de studio van radio Delta in Ophasselt.

Sinds februari 2018 is M fm niet alleen op FM actief, maar ook nationaal via TV. Elke ochtend hoor je de muziek van M fm vanaf 8 via Eclips TV

Op Proximus

Op Telenet

Op TV Vlaanderen

Op Orange

Kanaal 90 voor Vlaanderen – Kanaal 340 voor Brussel en Wallonië

Kanaal 51 – Kanaal 86 (voor instellingen)

Kanaal 28

Kanaal 39

Op 6 juni 2020 verhuist de live studio van Ophasselt naar de Kloosterstraat 40 in Zottegem, in het voormalige klooster van Erwetegem. Deze nieuwe locatie biedt tal van voordelen voor een professionele uitbating. Er is een ruime livestudio, een montagecorner, een bar en ruime ontvangstruimte, de toekomst is hiermee verzekert.

Door de verhuis van studio 1 naar de Kloosterstraat40 werd er een nieuwe locatie gezocht om studio 2, de mobiele studio van M fm onder te brengen. Door de samenwerking met Eclips TV werd er een overeenkomst gemaakt om de studio onder te brengen in de priorij Hunnegem die reeds tal van verenigingen huisvest, een musea, en school, thuisverpleging, …

 Het concept en de strategie

Na een grondig onderzoek van het bestaande aanbod op de huidige markt, kwamen we tot de vaststelling dat meer dan 70 % van alle nationale, regionale en lokale radio’s mikken op éénzelfde luisterpubliek en vaak opereren onder de vlag ‘hitradio’.  Daarnaast zijn er enkele heel specifieke stations, die een heel specifiek genre aanbieden de klok rond. Dit leert ons dat de mensen, die zoals wij, houden van een fijne mix van goeie muziek van vroeger en nu, Vlaamse en anderstalige muziek, … vaak hun gading niet vinden in het huidige aanbod.

M fm probeert anders te zijn. Items, onderwerpen en muziekgenres die bij andere zenders niet aan bod komen, vormen de basis van het unieke M fm-concept, gericht op de lokale inplanting via lokaal nieuws, regiokalender en regionale sportuitslagen.

Hierdoor wil M fm niet concurreren met andere zenders, maar willen wij ons onderscheiden van de rest en een aanvulling betekenen van alle radio’s die momenteel uitzenden in het Vlaamse landsgedeelte. 

Frequentie en bereik

Via onze facebookpagina ‘radioMfmVlaanderen’ met meer dan 11 000 volgers

Eclips TV – elke ochtend vanaf 8 uur

Vanuit onze sendsites, bereiken wij ook de naburige gemeenten. Met M fm bereiken wij Zottegem, met ruim 25 500 inwoners en een deel van de naburige gemeenten, een totaal potentieel bereik van ruim 120 000 luisteraars.

Met M fm bereiken wij Brakel, met ruim 14 500 inwoners en een deel van de naburige gemeenten, een totaal potentieel bereik van ruim 75 000 luisteraarZottegem – 107.6 FM

Vanuit onze sendsites, bereiken wij ook de naburige gemeenten.

Berichtgeving

M fm brengt dagelijks verschillende lokale/regionale nieuwsbulletins verspreid over de ganse dag. Het lokaal nieuws wordt afgewisseld met Belga nationaal nieuws,  zodat de luisteraar ook op de hoogte blijft van alle nieuwsfeiten uit de regio en de wereld.

Daarnaast zijn er enkele ruimere programma’s die niet alleen lokale, maar ook nationale bekendheden aan bod laten komen en meer algemene info geven. Per slot van rekening is ons dorp de wereld en de wereld ons dorp.

 Vormgeving programma’s

Het M fm-concept steunt op twee pijlers: lokale berichtgeving en muziekkeuze.

Door op deze 2 fronten tegemoet te komen aan de wensen van het doorsnee gezin als luisteraar en niet het unieke individu, brengt M fm informatie én muziek voor een ruim publiek. We zijn een ware familieradio waar alle generaties iets kunnen in vinden.

Radio M fm On Tour

 Radio M fm laat zich ook opmerken in de straat. Gehoord worden is niet voldoende, je moet ook gezien worden. Contact met de luisteraar of potentiële luisteraar is heel belangrijk.

Daarom adverteren we in diverse bladen, laten we ons logo opvallen zoals wekelijks oa in De Streekkrant, Happy Profit Zottegem, enz

Onze website is gelinkt met diverse andere websites zodat we cross mediaal kunnen profiteren van dagelijks honderden bezoekers, zowel via onze eigenwebsite, als via Facebook, Twitter, LinkedIn, …

De radio is te horen bij tal van handelaars maar ook op de luidsprekers van diverse Zottegemse en Geraardsbergse centrumstraten.

Radio M fm is ook vaste partner van diverse grote evenementen die duizenden bezoekers trekken, het hele jaar door zoals oa:

De Vlooienmarkt Velzeke

De Zomerfeesten Beerlegem-Zwalm
Schlagerfestival(s) Zottegem
Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix
Jaarmarkt Sint-Lievens-Houtem
TOPdagen Wetteren
Geutelingen Brakel
GP Stad Zottegem
Kermis Zottegem
Carnaval Zottegem
Diverse bals en fuiven
Stripfestival Geraardsbergen
Diverse M fm On Tour Shows
Bedrijfsuitzendingen: radio Volvo Gent

Wil je meer weten over radio M fm?

Surf naar www.radiomfm.be
of mail naar publi@radiomfm.be

Guy 0486 13 11 77

Kloosterstraat 40 – Zottegem

Mail: info@radiomfm.be

Tel: 0486 13 11 77 –  09 328 45 43  


Quick Links

FREQUENTIES

© VZW Radio Prima © 2020  Provinciebaan 155 9620 Zottegem |  RPR Gent afdOudenaarde Ond nr 0423.567.623 |  Design: Tom Cosyns  Powered by Seo optimalisatie